Drechtstreek uit om half negen, dat was een vroegertje. Maarrrrr, we hadden er zin in en er was goed getraind afgelopen week. Met elf spelers stonden we er en we waren er klaar voor. Rode lantaarndrager Drechtstreek had nog nul punten, eentje minder nog dan wij, dus ons motto deze ochtend was “Het moet kunnen”.

Met wat aanvallende en verdedigende omwisselingen en met Nora en Semih (middenveld) nieuw in ons midden starten we de wedstrijd. Het was 5 minuten wachten tot ons eerste doelpunt viel. Brett van Wijngaarden (spits) 0-1. Dit was geen wake up call voor Drechtstreek bleek. De 0-2 stond kort daarna op het bord. Cynthia(spits) scoorde de mooie treffer.

Dat ging dus lekker…… Door goed te blijven verdedigen en hard werkend middenveld waaronder Irem, die veel oppakte, hielden we Drechtstreek ver van onze goal af en had onze invalkeeper Elisa een makkie.

Hüseyin stond als laatste man weer goed te verdedigen met Jaimy als hard werkende voorstopper. Ook stonden onze backs Sven en Kacper goed hun mannetje. Brett prikte er de 0-3 en 0-4 goed in. En daarmee dus een HATTRICK!!  Dat is met een lekker gevoel de rust in gaan, heet dat.

De tweede helft kregen we als doelstelling van coach John mee om de “nul te houden”. Opstelling niet gewijzigd ondanks dat een aantal spelers daarop aandrongen bij de coach. Maar hij hield vast aan het “strijdplan”. Brett tekende al snel voor 5-0. Drechtstreeek wilde door een uitbraak toch aan scoren toekomen. Sven onze RB stak daar een stokje, in dit geval een been,voor.

Doorgebroken speler neerhalen zag de goed fluitende scheidsrechter en Sven mocht 5 minuten langs de kant toekijken. De vrije trap leverde Drechtstreek niets op. Met tien man scoorde Faris zelfs 6-0. Met Sven weer binnen de lijnen maakte Brett 7-0 en uiteindelijk ook nog 8-0.

Met muziek in de kleedkamer was het een feest en nog lang onrustig. De stand werd in de groepsapp goed bijgehouden. Hierdoor was de moeder van Brett op de hoogte van haar veel scorende zoon. Ze stond in onze kantine zelfgemaakte cake en boterkoek te verkopen voor het pannaveldje en heeft dit dus live moeten missen…..

De eerste driepunter is binnen dankzij het hele team en een goed scorende spits! Iedere week gaan we vooruit en coach John belooft dat er nog meer punten zullen bijkomen. Komende zaterdag Alblasserdam uit. We zijn in vorm, dus ze zijn gewaarschuwd.