Met twee vingers in de neus boekte Zaterdag-1 dit weekend een klinkende 0-4 overwinning bij DOSKO. De thuisploeg schoot in de hele wedstrijd welgeteld twee keer op het Dordtse doel, dus over de krachtsverhoudingen in dit duel hebben we dan wel genoeg gezegd.

Na een aftastende fase, waarin bleek dat er van de thuisclub alleen gevaar te duchten was van een goeie linksbuiten, greep Zaterdag-1 de opponent stevig bij de strot. Uitblinker Thayrison Doran tekende voor de openingstreffer en Arie Pankras verdubbelde de marge vanuit de rebound, nadat Wesley van de Wiel z’n schoot nog gekeerd zag door de goalie van DOSKO.

Na rust deed GSC/ODS eigenlijk maar één ding verkeerd; het duurde te lang eer de wedstrijd definitief in het slot gegooid werd. Er werd echter heel volwassen gespeeld en geen enkele kans weggegeven. De concentratie leek met een gemiste strafschop nog even weg te glippen, maar Thayrison Doran maakte met een mooie afstandsknal aan alle onzekerheid een eind: 0-3.

In de slotfase mocht Wesley van de Wiel de eindstand op 0-4 bepalen. Hiermee is zaterdag-1 weer opgeklommen naar de tweede plek op de ranglijst. Komend weekend is de ploeg vrij, maar de week er op wacht Dubbeldam thuis; een derby maar ook een heuse topper…