Wie de laatste zaterdagmiddagen getuige is geweest van de Mini’s Day Training zou bijna gaan denken, dat het normaal is om zoveel kleintjes met een bal te zien rond dartelen. Ook dit weekend waren er twintig en alweer zagen we nieuwe gezichtjes. Om precies te zijn van Meddie en Lex. Hopelijk vonden ze het net zo leuk als onze vaste klantjes en gaan we ze vaker zien.

De Mini’s Day startte begin dit jaar als een experiment, waar met name onze jeugdcommissie en de trainers veel tijd en energie in hebben gestoken. Aanvankelijk stonden we soms met met vier kids op het veld, maar we hebben stug volgehouden. Dankzij vooral veel mond-op-mond reclame en de nodige publicaties weten steeds meer kinderen met hun (groot)ouders de weg naar GSC/ODS te vinden.

Op deze plek willen we nog eens benadrukken dat wij er minstens zo veel lol aan beleven! Het concept voor de Mini’s Day Training werkt goed en zo konden ook zaterdag de ‘oudste’ kids (4-7) rouleren met leuke trainingsvormen en schaafden de allerjongsten (2 en 3) vooral aan hun traptechniek en motoriek op een veldje met poortjes en pylonen.

Trainers Marcos, Peter, Raymond en Ariëtte (ze werd Moeder de Gans genoemd – laat ze het zelf maar niet horen…) kregen assistentie van Demi, Ian (jo17-3), Jesse (Jo17-3), Jari  (jo17-3), Ivaar  (jo17-3) en Sven  (jo13-2). Veel dank aan deze jeugdspelers, want juist dankzij jullie is er één op één aandacht voor de hele kleintjes.

Deze keren waren aanwezig: (2/3 jarigen:) Daley, Delano, Jakub, Dylan, Micha en Mustafa. 4/5/6/7 jarigen; Thor, Robbie, Jeamely, Valentino, Aymen, Kamil, Deniz, Ahmed, Erik, Kyandro, Achmed, Adam, Lex en Meddie. Gratis en vrijblijvend, dat blijven we zeggen, maar we zijn toch wel erg blij dat inmiddels al vijftien mini’s lid geworden zijn !

Komende zaterdag staat weer een Mini’s Day gepland. We gaan er nu nog vanuit dat het volgens het gebruikelijke recept gaat (13.00 uur aanwezig en om 13.15 uur beginnen), maar mocht de komst van Sinterklaas veel kids tegen houden, dan volgt wellicht een wijziging van de plannen. Dit wordt dan uiteraard gemeld via de groeps-app van de mini’s en natuurlijk ook op onze website en facebook-pagina.

Voor de agenda ná komend weekend alvast nog dit:  25 november Mini’s Day Training,  2 december Mini’s Day en 9 december de laatste Mini’s Day Training van dit jaar. Bij slecht weer in de aankomende periode kunnen we de zaal in. Dit wordt natuurlijk vooraf bekend gemaakt. Na Oud & Nieuw is op 6 januari het Oliebollentoernooi (ook voor de mini’s!) en vanaf 20 januari beginnen de Mini’s Days weer.