Na een week geen voetbal stond de thuiswedstrijd tegen DFC op het programma, met een sterk uitgedunde groep mochten de volgende spelers aan de wedstrijd beginnen Jeroen H, Gaston, Yoran, Tim, Tony, Damian, Danny, Brandon, Daniel, Bas en Mark en op de bank Nathan, Tommy en Remco.

Onder leiding van scheidsrechter Chris Gerritsen begon de equipe van GSC/ODS met coach Peter Spaan aan de wedstrijd. Het vele trainen op het positiespel was duidelijk zichtbaar maar leverde maar een paar spaarzame kansen op. Toch was daar oudgediende Daniel die Mark uitstekend bediende die op zijn beurt weer beheerst de 1-0 binnen schoot. Met deze stand zochten beide teams dan ook de kleedkamer op.

Na wat wijzigingen in het elftal waar Tommy, Nathan en Remco binnen de lijnen verschenen en een tactische verandering van coach Spaan werd er afgetrapt voor de tweede helft. Het met jeugdige spelers aangevulde DFC had geen antwoord op de wisselingen in de ploeg en de tactische ingreep. En was het wederom de uitblinkende Daniel die dit keer Bas bediende en zo de 2-0 op het bord schoot.

Toch liet ook DFC wat van zich zien en wisten met de talentvolle jeugdspelers terug in de wedstrijd te komen en de 2-1 achter Jeroen te schieten. De tegentreffer zorgde voor een nieuwe aanvalslust bij GSC/ODS die er lustig op los counterde nu was het Damian die zich zelf de ruimte verschafte en op magistrale wijze de 3-1 binnen schoot.

Het verzet van DFC was gebroken en leek Bas vlak voor tijd zijn tweede van de middag te maken maar een onwaarschijnlijk polletje in de kunstgrasmat zorgde tot grote hilariteit langs de kant over z’n mispeer. Toch werd de eindstand op 4-1 bepaald toen Mark in de slotsecondes van de wedstrijd wel zijn tweede van de wedstrijd wist te maken. Zo werd de eerste stadsderby van dit seizoen in de gestaag neerstromende regen omgezet in een wist partij voor de mannen van GSC/ODS.