Fairick Janga heeft een heerlijk weekend beleefd. Met de JO17-1 won hij ‘s morgens met liefst 10-0 en ‘s middag mocht hij niet alleen reserve zitten bij het eerste elftal, maar zelfs nog een kwartiertje meedoen. En waar niemand deze middag in slaagde, lukte hem wel. Dankzij een puntgave assist van Thayrison Doran mocht de B-junior zich matchwinner noemen.

Een typische 0-0 wedstrijd was het zeker niet, maar zo makkelijk als GSC/ODS de doelpunten in de eerste twee wedstrijden scoorde (10) en ook tegen kreeg (8), zo moeilijk bleek het op deze druilerige middag. Voor rust was er evenwicht en kregen beide ploegen kansen. De thuisploeg was het dichtst bij een treffer maar Wesley van de Wiel trof de paal en Gilly Venloo de lat.

Na de thee was GSC/ODS de betere ploeg en kreeg het niet alleen méér, maar ook de beste kansen. Het gevoel bekroop menig toeschouwer, dat het wel eens 0-0 zou kunnen blijven, met in het achterhoofd nog hoe het vorig seizoen ging. Toen vloog in dat soort wedstrijden maar al te vaak een bal aan de andere kant binnen en stond het eerste elftal met lege handen. Dat liep nu net een beetje anders…

De defensie stond gelukkig een stuk beter dan een week eerder en hield de nul vast. De nipte zege brengt de ploeg van Cees den Breejen en Dennis Groeneweg naar de tweede plek op de ranglijst. Of die hoge klassering terecht is moet de ploeg zelf bewijzen. Dat mag om te beginnen komende zaterdag in Raamsdonksveer, waar RFC vanaf half drie de tegenstander is.